ULLENS HELANDE VERKAN.
Sömnproblem, spänningar, stelhet och ryggont? Ull i sängen kan bli din räddning. Ull är en naturprodukt som värmt människor sedan urminnes tider. Det är en välbeprövad råvara med goda egenskaper.
Andningsaktiv, isolerar och kan lindra värk Temperaturen i din säng är avgörande för hur din sömn blir. Ull andas och låter din kropp hålla en behaglig temperatur. Ull isolerar och stänger ute både kyla och värme i ditt sovrum och du sover lika gott alla fyra årstider.
De flesta andra sängkläder andas inte vilket gör att du blir varm och svettig. Då är det lätt att vakna och slänga av sig täcket. Kall luft kyler ner din kropp och du börjar frysa. Denna temperaturförändring gör att du vaknar trött, stel i muskler och leder. Då kroppen utsätts för fukt och kyla känns smärtan mycket mer. Ullens unika egenskap att andas gör att fukten avdunstar och du sover torr i ett jämnt och behagligt klimat utan temperaturförändring. Resultatet av att du sover i rätt temperatur blir oftast att värk lindras och muskler och leder känns mjukare.
Lindrar och förebygger allergier Kvalster trivs och förökar sig bäst där det är varmt och fuktigt, som i syntetiska material. När du sover i ull som andas blir det inte för varmt och fuktigt. Detta gör att kvalstermängden minimeras då de inte trivs och överlever utan fukt och värme.
Lättskött och hygieniskt Runt varje ullfiber finns ett lukt- och smutsavvisande fett, lanolin, som används i många tvålar och salvor. Lanolinet ligger som en skyddande hinna på ullfibern, så att smuts inte tränger in i ullen. Kroppen avger fukt som ullen tar upp, och när de salter och mineraler som finns i fukten kommer i kontakt med lanolinet börjar en naturlig rening av ullen. Du kan självklart om du vill tvätta all ull i 30 grader med ullschampo, men det är inte nödvändigt om du regelbundet vädrar din ullbädd.
Våra ullkvaliteter:
Merinoull kommer från merinofår, som endast föds upp för ullens skull. Merinofåret producerar ull med extremt fina fibrer, som samtidigt är väldigt tät och krusig. Viss merinoullhantering har mött kritik över världen. Våra produkter kommer från certifierade gårdar på Nya Zeeland.
Kashmirull kommer från kashmirgeten som lever i Kashmir, Indien angränsande till Himalayas bergsmassiv. Geten har två lager ull. Det övre fungerar som skydd och måste separeras från det undre finare lagret för att kunna användas i textilproduktion av olika slag. Det undre lagret fungerar som isolering och är väldigt krusig. Varje get bidrar med ungefär 150 gram ull per klippning. Kashmir är väldigt värmande eftersom den är avsedd att hålla getterna varma i extremt kyliga klimat. Dessutom har kashmirullen gjort sig känd för att vara silkeslen och har en vacker lyster.
Kamelull kommer från den tvåpuckliga kamelen som lever i tufft klimat på västra Kinas högslätter och i yttre delen av Mongoliet. Mot det råa klimatet och den extrema kylan skyddar djuren sig genom det ytterst fina bottenhåret i sin päls. I regel klipper man inte kamelullen utan djuren släpper den ifrån sig på våren i form av stora tussar. Dessa sorteras sedan efter finhet. En fullvuxen kamel producerar årligen cirka 5 kg ull. Eftersom kamelhåret inte genom sortering helt kan befrias från de grova täckhåren bearbetas det ofta i en komplicerad rensningsanläggning. Den därvid förädlade kamelullen är mycket lätt, slitstark och uppskattas för sin gyllene glans och för sin varma känsla".
Dom allra flesta av dessa ullprodukter innehåller även magneter:
Magneter:
Magnetfält kan främja läkningsprocesser, öka blodflödet och ha viss smärtstillande effekt. Magneter klassas som alternativmedicin, och ska inte ersätta traditionell läkar- eller veterinärvård.
Ni kan även läsa mer om ullens helande verkan på följande hemsida: